Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Καλό μήνα … κάντε μια ευχή!!!


Το πρωί ξύπνησα με μελαγχολική διάθεση…μάλλον με άγγιξε η «μελαγχολία του χειμώνα» (ειδική μορφή κατάθλιψης-επίσημος επιστημονικός όρος). Οφείλεται πιθανών στη συσσωρευμένη κούραση (κυρίως ψυχική) των τελευταίων ημερών και ίσως στα πολλά συνεχή χαμόγελα που «πόνεσαν» το πρόσωπο και η όψη γύρευε την ηρεμία της, οι μυς δε χώραγαν άλλη σύσπαση! 


Από την άλλη ο κόσμος εξακολουθεί να  «φλέγεται» (αραβικός και μη) και ο χειμώνας έχει «πέσει» καιρό τώρα παντού, κάτι που με κάνει να νιώθω τόσο αδύναμη και ανήμπορη να αντιδράσω και πιο πολύ να δράσω…

Μόλις όμως αντίκρισα τους μικρούς μου φίλους (τα μαθητούδια μου!) η μελαγχολία πέταξε μακριά και το χαμόγελο επέστρεψε στην αγαπημένη του θέση! Είναι απίστευτη η χαρά που μπορεί να σου δώσει ένα μικρό παιδί χωρίς να κάνει καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Έτσι απλά, επί τη εμφανίσει!

Το χιόνι σιγά σιγά θα λιώσει στα χάδια του ήλιου…
 
Ταυτόχρονα πρόβαλλε και ο ήλιος, φωτίστηκε ο κόσμος και περισσότερο η ψυχή μου! Κι έτσι συνειρμικά με αυτή την καιρική και ψυχική αλλαγή συνειδητοποίησα την αλλαγή του μήνα!

Κλείνω λοιπόν μινιμαλιστικά την πρώτη ανάρτηση του Φεβρουαρίου με πολλές θερμές ευχές για καλό μήνα σε όλους!  Με μυαλό διαυγές και ψυχή αληθινή για αντοχή σε ό,τι μας πληγώνει … και δράσεις ειρηνικές!

Φεβρουάριος με ζωγραφιές από το ημερολόγιο των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου

Επειδή: "Τα παιδιά αγαπούν το φυσικό περιβάλλον, θέλουν έναν ήλιο που να γελάει, ένα φεγγάρι που δεν κλαίει και τα αστέρια να μη δακρύζουν, αλλά να λαμπυρίζουν, θέλουν φως, πολύ φως, καθαρό ουρανό, ένα περιβάλλον χωρίς ρύπανση, να αναπνέουν ελεύθερα, έτσι όπως εκφράζονται στις ζωγραφιές τους, με χρώματα, αισθήματα και αγάπη για τον κόσμο, που μας περιβάλλει, που μας αγκαλιάζει, που μας δίνει ζωή: Τον Πλανήτη, τη Γη μας"
 

10 σχόλια:

  1. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο κόσμος μας είναι ο καθρέπτης της σκέψης μας. Αν μπορούσαμε να χαμογελάμε, να κάνουμε μόνο θετικές σκέψεις, να αγαπάμε στ' αλήθεια, να μάθουμε με λίγα λόγια από τα παιδιά.. θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Η θετική σκέψη είναι πολύ δυνατότερη από την αρνητική, θα επηρεάζαμε και τους γύρω μας.
    Στα γράφω επηρεασμένη από ένα βιβλίο που άρχισα να διαβάζω προχθές ως ανάγκη κάποιας αντίστασης στο κακό και στο μαύρο που μας έχει κατακλύσει.

    Καλό μήνα Βασιλική και να ξέρεις μπήκα με το δεξί;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Margo
    Με χαρά μεγάλη σε καλωσορίζω στο "σπιτικό" μου! Τα παιδιά σίγουρα μας δείχνουν το δρόμο...Μαθαίνω καθημερινά να ακολουθώ τα βήματά τους και νοιώθω αν μη τι άλλο ότι γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, χωρίς υπερβολή.

    Καλό δημιουργικό μήνα με ανοιχτή καρδιά και θετικές "εκπομπές" ψυχής για διατήρηση της ελπίδας ότι ο κόσμος και μπορεί και θέλει να αλλάξει προς το καλύτερο!

    Σίγουρα μπήκες με το δεξί, το ένοιωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προ πάντων αντοχές, γιατί είναι πάααρα πολλά αυτά που μας πληγώνουν στις μέρες μας.
    Καλώς σε βρίσκω και σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
    Πάντα παρατηρούσα, τάιζα και χάζευα σαν μικρό παιδί τους γλάρους σε κάθε θαλασσινό ταξίδι μου. Με συγκινούν αφάνταστα αυτά τα πανέμορφα θαλασσοπούλια, ειδικά τα μικρούλια!

    Καλώς ήρθες στο μπλογκο-κατάρτι μου! Τι ποιητικό όνομα το γλαρένια, διαισθάνομαι ότι σου ταιριάζει!

    Καλό βράδυ "θαλασσινή" μου φίλη!

    Φιλί μεγάλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα σου και καλώς σε βρίσκω και στο χώρο σου...συμφωνώ με όσα λες,έτσι είναι ένα χαμογελάκι από ένα μικρό παιδί, είναι εκείνο που σου φτιάχνει τη διάθεση πολλές φορές...πολλές ευχές για ένα όμορφο και δημιουργικό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ღ oneiremataღ
    Ακόμη κι όταν δε σου χαμογελούν, απλά σε κοιτάζουν με διάπλατα μάτια ψυχής, γεμάτα απορία και με τόση δίψα να μάθουν...νοιώθεις ξεχωριστά! Ταυτόχρονα διαισθάνεσαι και τη μεγάλη ευθύνη να τους μεταδώσεις με άρτιο τρόπο γνώσεις και εμπειρίες που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες στο μαγικό ταξίδι της ζωής τους!

    Σε καλωσορίζω στο μπλογκο-σπιτάκι μου, να αφήνεις όποτε θες τις ονειρικές πινελιές σου!

    Φιλί μεγάλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Βάσω μου!
    Πόσο χαίρομαι να συναντώ στο σπιτικό σου γνωστά χαμόγελα! :)
    Μεγάλη υπόθεση να είσαι σωστός δάσκαλος και τεράστια ευθύνη!
    Καλό σου βράδυ! με πολλά ΑΦ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρειάζεται καθημερινό αγώνα, με διάθεση...να αγαπάς τα παιδιά, να τα κοιτάζεις στα μάτια και να απαντάς σε κάθε τους ερώτηση. Προσπαθώ...είναι σπουδαίο και γοητευτικό το συγκεκριμένο "ταξίδι"!

    Κι εγώ χαίρομαι που γίναμε μια όμορφη παρέα με χαρούμενες όψεις!

    Καλό βράδυ καλή μου μαγισσούλα με φιλί μεγάλο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.
    ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΙ.
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    Όντως το αβίαστο, αυθόρμητο και αθώο χαμόγελο των παιδιών είναι ανεκτίμητο, γιατί είναι αληθινό!

    Ποτέ δεν είναι αργά για ευχές, καλό σου μήνα και καλό βράδυ, όπως το θες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή