Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Να φύγουνε … να πάνε που;;;«Τα σύνορα είναι πληγές πάνω στο σώμα του πλανήτη»
(Άγνωστος Blogger) 

 • Αφιερωμένο σε όλους τους ανευθυνο-υπεύθυνους  (εξαιρετικά σε α-Κυβέρνηση & Μέσα Μαζικής χειραγώγησης)
  Οι μετανάστες (της Νομικής και μετά όλοι οι άλλοι), τα σκουπίδια, οι συμβασιούχοι, οι άνεργοι (προσεχώς και οι ενεργοί…), τα αδέσποτα, οι ναρκομανείς (τυχαία η σειρά) και λοιπές «δημοκρατικές αναξιοπαθούσες» δυνάμεις στέλνονται αδιακρίτως στον αγύριστο• χθες, σήμερα και δυστυχώς και στο απώτερο … μέλλον.

  Κρύβονται χαρωποί πίσω από το δάχτυλό τους και λένε ότι συζητάνε τα προβλήματα μόνο όταν προκύπτουν. Η πρόληψη είναι άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιό τους, ενώ με τη λέξη αφορισμός ξεκινάει το γράμμα Α.  

  Προκύπτει οποιοδήποτε θέμα στο Πανεπιστήμιο; «Να καταργηθεί αμέσως το άσυλο» η απάντησή τους. Για τα σκουπίδια: «Δίπλα μας να μην είναι και πρόστιμα να μην πληρώνουμε στα αφεντικά μας». Για τους συμβασιούχους: «Ποιους, αυτούς τους κοπρίτες που μαζί τους τα φάγαμε; Να πάνε σπίτι τους και στις επόμενες εκλογές τα λέμε!». Για τους άνεργους: «Δεν πειράζει, να ΄ναι καλά οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, νούμερα είναι που ανεβοκατεβαίνουν». Για τα αδέσποτα: «Καλά, για ζώα θα μιλάμε;». Για τους ναρκομανείς, τους «επί της γης κολαζόμενους»: «Αυτούς που να τους στείλουμε, στα ανύπαρκτα κέντρα αποτοξίνωσης; Καλύτερα στις φυλακές!»

  Να προσθέσω σ΄αυτό το σημείο το χθεσινό εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, ερώτημα-απορία του Μητσοτάκη (του αιωνόβιου): «Πεινάς εσύ σήμερα;». Εννοείται χωρίς σχόλια…

  Τα άλυτα και ανέγγιχτα προβλήματα είναι πολλά, μακρύς ο κατάλογος και η υποκρισία περισσεύει… Έχω πάψει να πιστεύω σε σωτήρες, πιστεύω στον εαυτό μου και ειδικά στις μέρες μας, μέρες πολλαπλής κρίσης στη χώρα μας, έχω πίστη στο Διεθνές Συναισθηματικό Ταμείο (όπως λέει και η Λουκία Ρικάκη). Κατά μόνας ή καλύτερα κατά ομάδες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Έτσι απλά…

   *******************************************************
    "Εδώ στην ξένη χώρα": Γιάννης Μαρκόπουλος
  Ερμηνεία: Λάκης Χαλκιάς

  2 σχόλια:

  1. Καλημέρα.. Έστειλα και χθες ένα μήνυμα (δεν ξέρω αν έφτασε..) και ζητούσα την άδεια να αναδημοσιεύσω αυτό το άρθρο..

   Τελικά το έκανα repost και βρίσκεται εδώ..:

   http://stixo-mythia.blogspot.com/2011/02/blog-post_3322.html

   Ελπίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα.. Ευχαριστούμε..

   ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Γιώργο!
   Δεν "μπήκα" χθες στα e-mail και τώρα που προσπαθώ ο ηλεκτρονικός "δαίμων" δεν μου επιτρέπει την είσοδο...

   Εννοείται πως δεν υπάρχει πρόβλημα για την αναδημοσίευση, το αντίθετο, τιμή μου! Μου ΄δωσες μεγάλη χαρά!

   Καλό δημιουργικό απόγευμα!

   ΑπάντησηΔιαγραφή